Wednesday, June 11, 2008

Hari yang lemas

Hari ni saya rasa lemas dan rimas.Macam-macam perkara nak diselesaikan oleh otak yang satu ni. Kalau fikir-fikir rasanya macam dah tak ada mood nak ke sana.Biarlah kekawan aje yang pergi dulu. Bila otak kita dah set kan perkara yang dirancang ,tiba -tiba datang pulak perkara baru, itu yang buat pening dan macam nak pengsan ni. Paling tak suka kalau orang buat kita macam pak pandir.

Bila fikirkan pasal persekolahan anak-anak pun satu hal. Masa depan diaorang pulak tu. Nak bagi yang terbaik tapi ..........guane agaknya nak buat keputusan ni.

Hari ni juga aku dah hangus beberapa hinggit baiki astro yang dah kiok tu..... tak nak baiki kesian kat bebudak tu nak tengok. Tak pe lah....

Rasa-rasanya nak buat plan barulah. tukar strategi kalau betul-betul tak jadi pergi Yanbu.Mungkin buka kedai semula ke... atau kerja .. lagi bagus

8 comments:

csanudin said...

SAYA RASA BAIK CIK PUAN BUKAK SUPER MARKET JUAL BUDU JE LAGI BAIK..TAK PAYAH PENING2 KEPALA NAK KE YANBU

csanudin said...

Pesanan order,

cik liza...kaming nak order budu se dozeng. buleh dok ator kat 31,jln bacang 31 k.masai dgn segera.

Masdihana Hamzah said...

relex kak liza. tarik nafas panjang2. jgn patah semangat. setiap masalah pasti ada penyelesaiannya. cian cik abg akak sorang2 kat sana.

leman said...

Amboi.. pandai je Cik Mas nasihatkan orang.... Anyway, macam yang saya sebut dalam blog saya, kena lah jadi perigi, jangan jadi gelas!! Tengoklah sahaja Zuraili. He is good example for us. He has very clear target and he is working hardly for it!! So, apa sebenarnya yang kita nak. Tepuk dada tanya selera...Kalau hati kita tak firm, payahlah nak buat apa-apa keputusan. Jack, aku dah jumpa geng mancing kat sini! Ni tengah nak pertimbangkan, nak beli joran baru ke, nak suruh orang rumah bawak dari Malaysia.... kat sini, barang pancing dia tak best laa...

Saliza said...

Yalah tu....
kalu jual budu ada ornag nak beli ke?

Kalau jual kat arab tu rasanya laristak. Budu cicah dengan buah kurma , rasanya masin2 manis bestnya.....

dah bengong lah tu...

Saliza said...

Mas,
T.Kq 4 u advise
K.za bukan patah semangat, tapi patah hati je... keh..keh...

C.leman,
kenapa lak nak jadi perigi, dah elok2 Allah jadikan kita manusia nak jadi perigi lah pulak..
Thank's

leman said...

Sy bandingkan perigi dgn gelas.. kalau jadi gelas letak segenggam garam masin le air tu... kalau jadi perigi, letak sebaldi garam, belum tentu air perigi jadi masin... tapi jangan lah gali perigi tepi laut, 99.9% mesti masin airnya... Amboi, cikgu macam nak menguji anak murid je?? Apa salahnya membandingkan diri dgn perigi. Sayyidina Abu Bakar r.a yang dijamin syurga tu pun membandingkan dirinya dengan ranting kayu kering....! Wallahualam.!

Ejalz said...

sabar kak za.. bila dah duduk sesorang, berjauhan pulak tu, mmg byk benda akan mengganggu pikiran... kalau dah serabut tu, bertenanglah dulu.. buat benda lain pulak, tanam pokok ke.. cari ketenangan dulu.. jangan gali perigi pulak, kang ponek jek dapat.. hehe..