Monday, February 23, 2009

Aktiviti Hujung Minggu (ii)


Selepas......aktiviti hari khamis habis....masuk pulok aktiviti hari jumaat...

Lepas usrah malam tadi, bos cadang nok gi Madinoh pada esoknye....
tak kan kata tak nak...tentulah nakkkkkk sesangat...

Kami bertolak kul 7.30 pagi bersama kami juga keluarga Kak Nani sekeluarga.
Sempat pulak di bekalkan kami jemput-jemput buat makang dalang kete....
Terima kasih kak....

Macam biasalah , kalau dengan Hj. Fadhil , kami singgah dulu kat Masjid Quba
Buat solat sunat...(Untuk rebut pahala yang besar tu.....) rugi kalau tak ambil

Lepas tu...baru ke Masjid Nabawi.....
Sebelum naik ke Masjid, kami bersarapan dulu kat parking lot tu...
Macam biasa juga , aku kalau ke sana kena bawak bekalan..makanan
Pasal anak2 ni nok makang je.......
Kalau makang KFC atau Donut2 tu...tak lepas tekak mereka...

Dah kenyang , baru naik atas...dan duk dalam masjid...
Tunggu solat jumaat...
Best...? tentulah best......

Alhamdulillah .....sekali lagi diberi rezeki masuk dan bersolat di RAUDAH
Walaupun ....keadaannye ..berasak-asak macam nak berebut beli Vantage murah
Tapi....segalanya dipermudahkan oleh Nya.
Kami berempat selamat solat tepat pada tempatnye.


Alhamdulillah ...berjaya juga visi hari ni....


Lepas...tu, barulah lega sikit hati ni nak gi ninjau-ninjau kat Taiba tu....
Ni...aktiviti bebas....sebelum masuk waktu Asar......

















Posing jap....





Dah dapat habuan masing-masing barulah.....puas hati budak-budak tu...




Deretan kedai kat bawah Taiba

Dah...masuk waktu solat Asar...
gi solat lah dulu...... lepas ni dah balik.....
Tapi....
Tak jadi balik.....kami stay lagi hingga solat maghrib
Bestnye...lagi lama lagi best...























Posing pintu mak dara dan anak daranye....

kak Nani kata "lawanye pintu tu..." pasal tulah kami posing gok kat depan pintu gold tu.....










sengaja posing gok...pasal inilah kali pertama aku kat Masjid Nabawi pada waktu malam....Kawan-kawan lain mungkin dah biasa dengan suasana waktu malam kat sini ..kan

Lepas tu....kami balik lah....
tapi...singgah pulak makan malam kat restoran ikan


Bila dah habis makang 2 ekor ikang babok besor tu....kami teruskan perjalanan pulang....


Wassalam.....

5 comments:

Hafizah said...

Assalamualaikum Zah,
anak2 tengah cuti ke ni? kat sini budak2 ni tengah ujian bulanan pertama...tapi biasalah lepas ujian takde cuti pun...
seronoknya Zah boleh pegi balik hari je ke Madinah... kalau boleh rasa nak duduk terus je kat Madinah tu kan! Saya kat sini dapat tengok gambar masjid Nabawi dlm blog ni pun rasa lepas jugaklah rindu tu sikit. Selalu2lah pegi Madinah pastu upload le gambar bnyk2...nak numpang seronok nengok Madinah..
Wassalam

alimsons said...

salam....
bestnya tengok dan baca cerita kat madinah tu...
bila agaknya kami dapat menjejaki kaki di sana....

Saliza said...

Salam....
IsyaAllah ...zah, bila nanti kami gi madinah lagi nanti za upload lagi gambar2 terbaru.

Uda dan Yana....
InsyaAllah kamu akan menjadi tetamu Allah juga nanti.Doalah banyak2....
Rezeki untuk kemari tu....hanya Allah saja yang mengaturnya. Yang penting hati kita betul2 nak datang....

da_malaysia said...

salam kak..
ape kabo..
mizi suh baiki komputer kak tu.da suruh doh member baiki,tp komputer tu ade password.ape password tu ek.coz komputer xleh nk on..kak add skype da (ida_710).tq.salam

LYNN said...

Salam Saliza,
eh tak dpt send gambor pi piknik nanti emel lah kat Lynn semula..sangkut kat memane tah.