Wednesday, February 11, 2009

Berita Tak Sedap Didengar....

Gambar Kubah Masjid Nabawi sedang terbuka...


Salam...dan doakan untuk sahabat kita di Palastin juga.

Memang dah lama aku tak mengetuk key board ni. Macam-macam sebab ade...

Kekadang aku rase tak sempat mase lapang ...
Kakadang aku rase tak ade mood

Kekadang aku rase tak ade yang menarik nak story

Kekadang tu...rase sedih...line tak ok
lagipun ..anak2 tengah periksa

Itulah yang blog dah jadi beku...tu. Tapi ....kalau dulu-dulu pun aku gitu jugak mase melayan personal dairy. Kekadang buat ..kekadang tak.

Dalam seminggu ni aku ada dengar dan baca cerita pasal ex company tempat suami aku kerja. Tak sangka , satu company yang boleh dikata Gah...jugak dan terbesar di Pasir Gudang , dah mula goyah...dek ekonomi dunia yang merundum sekarang.

Banyak kilang2 gergasi Malaysia seperti Petronas,BASF,TITAN dan Kilang2 eletronik dah mengalami masaalah keewangan yang tenat...dan banyak pula yang telah dibuang kerja dan ditawarkan VSS .

Ingatlah...ada hikmahnya atas segala yang sedang berlaku ini.

Apa yang aku sedih sangat...tu, salah seorang pekerjanye adalah abang aku sendiri.
Apalah nasib dia....kat sana. Sebagai ....sedaranye aku hanya mampu berdoa supaya Allah memberi yang terbaik untuknye sekeluarga.

Oh ye...,Baru-baru ni...ada gok buat dan terbuat kuih cara .Kebetulannye mase tu...nak menghadiri majlis usrah...jadi buatlah sebagai buah tangan majlis.









Tujuan...aku display kat sini bukannye...nak menunjuk2 aku boleh buat kuih cara
, cuma nak bagitahu kat kekawan terutama yang kat yanbu ni...yang aku ada acuan kuih ni. dan kalau nak pinjam silakan...
cuma call je...boleh aku panjang-panjangkan...itu saja...
cuma jangan hilang dah...yelah, kat sini kalau nak cari memang tak akan jumpalah.
Cara buatnye...tak payahlah aku cete, pasal rasenye kal
au suruh anak buat pun diaorang pun boleh buat kot.

Wassalam....


8 comments:

cik aa said...

kak za,ni tak dok kena mengena ngan blog..saje nok luoh perasaang..2,3 ari ni terasa rindu bebeno nk balik kapong..nangis dlm ati...cam budok kecik plok..ni bulan 2,tggu nok balik raya bulan 9..ade 7 bulang lagi..duk menghitung ari la ni..

Saliza said...

Salam...Nor,
Kak za rase itu perasaan biase bile kite dok jauh.Kak za dah pernoh jauh dari keluarga bebelas2 tahung pun masih gitu gok. Ini Nor baru beberapa bulang jauh dari keluarga, tentu perasaan tu kerap sangak kita rase.
Apa yg kak za selalu buak, kak za call sokmo keluaga kat kg.
Kak za harap2 Nor sabar dan tabah...
Kak za balik bulang 7 InsyaAllah hingga bulang 9 .3 bulang tu...

da_malaysia said...

salam kak,
Tu la,byk company yg dh goyang skg nie..alhamdulillah la company da masih kukuh lg..good luck for your exam (for anak buah pok miji)..
wassalam..

Saliza said...

Salam...da,
Kerje molek2 sikit. jangan mengular macam orang lain....
Nok cari kerje lain susoh doh, jadi keje yang ade tu..jage molek

da_malaysia said...

ok,thanks kak..
td g mkn kat kedai kwn kak,
ye kate kalu balik malaysia,g r kedai die..

Saliza said...

Salam..da.
Kabo ke die kak teringat sangat asam pedas dia tu... buleh mintok resepi dok dia wak guane.Sampaikan salam kak juga kat dia.kalau balik itu sudah tentu , kedai dia jadi dapur kak za lah nanti tu.....

da_malaysia said...

salam kak..
sori bru reply,m'gu lepas da cuti 3ari,to'ki meninggal..da balik ganu.
insyaallah,kalu g lg kedai die,da mintok r..

snail hill said...

salam..tangkap pic tu polis tak tangkap ker? lepas plak ye bwk hp msk dlm masjid nabawi...polis dia kan garang2 :)